Araban Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
Araban Ziraat Odası > Haberler > Gaziantep'in Araban ilçesinde "Doğal Afetler ve Tarım Sigortaları Eğitim ve Bilgilendirme" toplantısı yapıldı.

Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Adana Bölge Müdürü Abdulvahap Kalaycıoğlu, devlet destekli bitkisel ürün sigortası olan TARSİM tarım sigortası hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Tarım sigortasının heyelan, fırtına, don gibi olağanüstü durumlarda tarla ürünlerinde meydana gelen eksilmeyi karşıladığını belirten Kalaycıoğlu, sadece don riskine karşı sigorta yapılmadığını kaydetti.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da Araban Ovasında üreticilik yapan tüm çiftçilere mutlaka ürünlerini tarım sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

Arabanlı muhtar ve çiftçilere tarım sigortasının faydalarından bahseden Doğan, son yılların kurak geçtiğini ve kuraklığın suyun değerinin arttırdığını, Araban Ovasındaki sulu tarım yapan çiftçilerin bundan sonra yağmurlama ve damlama sulama yaparak üretim yapmaları gerektiğini ifade etti.